Medicinsamtale

Medicinsamtale

En medicinsamtale med en af apotekets farmaceuter er et tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder er kommet i behandling med ny medicin efter at have fået konstateret en kronisk sygdom. Målet med medicinsamtalen er, at du kommer godt i gang med din medicin.

Samtalens emner kan være:

  • Hvordan virker medicinen?
  • Hvordan bruges medicinen?
  • Må medicinen tages sammen med andet medicin/kosttilskud?
  • Medicinens bivirkninger.
  • Gode vaner omkring det at bruge medicin.
  • Bekymringer om brug af medicinen.
  • Tilskud til medicinen.

Medicinsamtalen er gratis.

Kontakt dit lokale apotek for at høre mere om medicingennemgang. 

Hvad er formålet med medicinsamtalen?

Erfaring viser, at mange nye brugere ikke får taget deres medicin som de bør. Det kan skyldes utryghed omkring brugen, manglende viden, bivirkninger med mere.

Samtalen med farmaceuten kan give dig tryghed, viden og værktøjer, så du kan følge den medicinske behandling, din læge har anbefalet. På den måde får du det bedste ud af medicinen.

Udover denne samtale tilbyder apoteket også en samtale til borgere der oplever problemstillinger i forhold til brugen af medicin. Har du taget medicinen i lidt længere tid, er det godt at følge op på, hvordan det går med at tage medicinen, og du kan med farmaceuten snakke om eventuelle problemstillinger så farmaceuten kan hjælpe med mulige løsninger.

Hvordan foregår medicinsamtalen?

Det kan være din læge, der anbefaler dig at kontakte apoteket om medicinsamtalen. Det kan også være i dialogen med apoteket, du får samtalen anbefalet.

Du skal bestille tid til samtalen.

Første del af samtalen varer ca. 10 minutter og foregår på apoteket i rolige og diskrete omgivelser, hvor du kan tale uforstyrret med farmaceuten.

Anden del varer også ca. 10 minutter og foregår samme sted eller over telefon omkring 3-4 uger efter første samtale.

 

Er medicinsamtalen noget for dig?

Medicinsamtalen er et tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder har fået konstateret en kronisk sygdom og er kommet i medicinsk behandling for den. Det gælder uanset, om du lige er startet med medicinen, eller om du har taget medicinen i nogle måneder (højst 6 måneder).

Er du helt ny bruger, har du behov for tryghed, viden om medicinen og værktøjer til at få det bedste ud af medicinen for at komme godt i gang med behandlingen.

Har du taget medicinen i lidt længere tid, er det godt at følge op på, hvordan det går med at tage medicinen.

Tilbuddet gælder også forældre til børn, der har fået konstateret en kronisk sygdom.