Nyhedsbrev
Personalet

Hvem er vi?

Foruden personalet på Tårnby Apotek, bemandes også filialerne Gyldensrisparkens Apotek, Tårnby torvs apotek og håndkøbsudsalget i Vestamager centeret.

 

Apotekeren
I 2006 overtog Apoteker Peer Nørkjær bevillingen til Tårnby Apotek, og han er stadig apotekeren på Tårnby apotek. Med titlen som apotekeren medføre også ansvaret for alt hvad det øvrige personale fortager sig.

For at blive apoteker i Danmark kræver det, at man er uddannet farmaceut. Man skal kende til apoteksdrift og -økonomi, have de faglige kvalifikationer i orden og have ledelsesmæssig erfaring. Det er Lægemiddelstyrelsen, der udnævner apotekerne.

 

Farmaceuter
Ud over apotekeren har apoteket yderligere ansat 2 farmaceuter. Den ene (Signe) er souschef, med ansvaret for personalet og daglig opgaver. Den anden (Dua) er uddannelsesansvarlig for farmakonomelever og farmaceutstuderende. Farmaceuter har pga. deres lange uddannelse en mere dybdegående viden om lægemidler, deres virkning i kroppen, samt med andre lægemidler.  

 

Farmakonomer
Størstedelen af personalet på apoteket udgøres af farmakonomer. Der er i alt 12 farmakonomer der kalder apoteket for deres arbejdes plads. Foruden lægemidler, anatomi og fysiologi uddannelse farmakonomer også i kommunikation og psykologi. Disse kompetencer gør, at farmakonomer selvstændigt kan kontrollere recepter, rådgive kunderne om brugen af medicinen samt sygdomsforebyggelse.

Farmakonomelever
Apoteket har 6 farmakonomelever tilknyttet. Deres uddannelse tager 3 år, hvor man skiftevis på skole ophold på Pharmakon i Hillerød og praktik på apoteket. I praksis fungere eleverne som farmakonomer, men skal kontrollers af uddannet når de udleverer receptmedicin. Eleverne har vekslende opgaver, som både indehold kundeekspedition og skoleopgaver.

 

Farmaceutstuderende
I forbindelse med deres uddannelse til farmaceut skal de studerende i praktik på et dansk apotek. Hvert år modtager Tårnby apotek 2 studerende, som er på apoteket i 6 måneder. I den periode skal de studerende få en fornemmelse af, hvad der vil sige at arbejde på et apotek. De ekspedere kunderne i skranken på lige fod som farmakonomeleverne.

Servicemedarbejder mm.
Udover de apoteksfaglærte beskæftiger apoteket flere servicemedarbejdere, der har forskellige arbejdsopgaver. Til at søger for apotekets vare har tilknyttet en logistik mand. Hans fornemmeste opgave er, at søge for at vi har de vare vi sælger og har nok af dem.
Apoteket har også en chauffør der køre i hverdage til private, plejehjem og apoteket forskellige afdelinger.

Dine oplysninger